Radní ve Skutči předali do užívání bytovku

23. listopad 2004

Radní ve Skutči na Chrudimsku předali do užívání novou dvacetiosmibytovku. Nájemníci se od této chvíle mohou stěhovat. Celkové náklady na stavbu domu se pohybují okolo 20 milionů korun. Z toho 17,5 milionu činila státní dotace. Slavnostního předávání klíčů se zúčastnil i hejtman Pardubického kraje Roman Línek.

"Není to běžná věc, je to výjimka, ale je to hezká výjimka, zaslouží pochvalu, protože město velikosti Skutče v posledních patnácti letech vytvořilo 210 bytů a i ty dnešní byty jsou dělané pro celou skladbu populace, či-li i ti, kteří si nemohou dovolit vlastní bydlení, o ně se zde strají. Komunální bytová politika je věc, která je doménou obcí, a mnoho obcí a měst na to "kašle", pak jsou taková města, kde se starají, ve Skutči je typický příklad města, kde se starají. Já vidím, že lidé z toho mají radost."

předsíň
autor: KUB
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.