Radnice v Litomyšli získala granty

6. listopad 2002

Tři granty z rozpočtu Pardubického kraje získala litomyšlská radnice. Podpoří tak místní projekty, které se zaměřují především na školní mládež a boj proti drogové závislosti. Celkem tři žádosti město podalo v letních měsících, kdy krajský úřad vypsal grantová řízení zaměřená na protidrogovou politiku. Přestože Litomyšl nezískala dotaci v požadované výši, vedoucí sociální odboru a školství Milada Kadilová je s finančním příslibem spokojena.

První grant předkládalo město za 1. ZŠ v Litomyšli, bude podpořen částkou 10.000 korun, a teď od září až do června se bude konat větší množství akcí, které budou motivované knihou pana Tolkiena Pán Prstenů.

Druhý grant předkládalo město za Městskou knihovnu. Ten projekt se jmenuje "Prevence není nikdy dost aneb společně proti drogám" a projekt je podpořen částkou 7.800 korun.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.