Rekonstrukce Plaveckého areálu se protáhne

30. říjen 2002

Plavecký areál v Pardubicích bude pravděpodobně v provozu až po novém roce. Bazén je od září uzavřen kvůli rekonstrukci prosklené východní stěny a sociálního zařízení. Veřejnost i sportovní plavci, skokani do vody , potápěči či akvabely tedy budou ještě dva měsíce bez možnosti tréninku - částečně zprovozněn by měl být pouze dětský výukový bazén. Vedoucí investičního odboru magistrátu změnil původní odhad, že se provoz částečně obnoví i v 50-ti metrovém bazénu:

"Já si myslím, že to půjde těžko, protože jestliže byla odhalena celá východní stěna, dochází tam k doplnění ocelových konstrukcí, dávají se tam nové stěny, nové zasklení. Jediný termín, který máme je 10.12., o který se můžeme opřít, ale následně bude muset přijít celková očista vlastního bazénu, protože potom tryskání a po všem tam drobné části zalétají a voda bude zkaženo, bude se to muset vše odsát, očistit důkladně. Myslím si, že veřejnost může počítat s provozem od Nového roku."

plavecký areál
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.