Rozcvička pro mozek i játra. Vědomostní kvízy u piva jsou fenomén

27. květen 2022

Posezení v baru nebo restauraci dostává pro tisíce lidí v celé republice nový rozměr, a to když jdou na vědomostní hospodský kvíz. Spojení příjemného setkání s přáteli a trénování paměti a znalostí na kvízech je stále populárnější.

Na úspěch potřebujete všeobecný přehled, zároveň ale i velmi konkrétní a detailní znalosti z jednotlivých oblastí. Případně někdy stačí dávka štěstí a správný tip. V každém hospodském kvízu se během pěti kol vystřídá deset různých témat. Od aktuálních událostí, přes přírodní vědy, zeměpis nebo literaturu až po hudbu.

„Oblíbené bývají otázky doplněné ilustračními obrázky, méně populární pak jsou třeba dotazy na konkrétní historické letopočty,“ říká moderátor pardubicých kvízů Radek Kramařík.

Jaká má hospodský kvíz pravidla? Jak probíhá kvízový večer? A jaké typy kvízových otázek soutěžní týmy dostávají? Poslechněte si celý seriál.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.