Rozhovor - Marek Eben

30. říjen 2008

Rozhovor jsem natočil ve středu 22.10. ve Švandově divadle před druhým křtem aktuálního alba Chlebíčky. Samotné interview se odehrávala ve velmi přátelské duchu, vtipnějšího a pohotovějšího vypravěče jsem si vybrat snad ani nemohl. Pokud ale čekáte otázky na soukromí, na moderování nebo na Stardance, tak vás musím zklamat. Neon je hudební magazín a tudíž jsme drbali hlavně o Chlebíčkách, o tom, jak si společně s bratry vybírají hosty na svoje alba, kde Marek hledá inspirace pro svoje texty a také o zvýšené koncertní aktivitě Bratrů Ebenů.

Povedený byl i následný koncert, na kterém Kryštofa, Marka a Davida doplnila už tradiční sestava hudebníků vypůjčená z ETC a také kontrabasista Jaromír Honzák. Pilířem křtu byly pochopitelně čerstvé písně jako Chlebíčky, Folkloreček nebo Houston, ale došlo i na několik ukázek ze starších alb. To vše v naprosto přesvědčivé koncertní podobě. Nechyběla ani celá řada fórů a více či méně známých historek.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.