Rozhovor: Robert Nebřenský

20. říjen 2010

Rozhovor s Robertem Nebřenským, zpěvákem a textařem Vltavy se točil hlavně kolem návratu tohoto mnoha fanoušky milovaného tělěsa na koncertní podia. Ono to není tak dávno, kdy Nebřenský sveřepě jakoukoliv možnost návratu odmítal. Věnoval se hraní ve filmech – vzpomeňme na Tobruk – účinkoval v reklamách, televizních seriálech i představeních Divadla Sklep. Sem tam napsal nějaký text, který většinou putoval do šuplíku. Před pár týdny ten šuplík otevřel a tím se začala psát nová éra skupiny Vltavy. Teď už s kytaristou Peterem Binderem a poprvé v historii bez jakéhokoliv dechového nástroje v obsazení. Vltava v létě objela několik festivalů, v současnosti ji můžete potkat na klubových podiích. Nová deska je naplánovaná na příští rok, ale to všechno se už dozvíte z vydateného skoro půlhodinového rozhovoru.

Tolik povídání s Robertem Nebřenským. I když to bylo velmi vydatné, tak se nám sem nevešlo zdaleka všechno. Na www.rozhlas.cz/pardubice/odloztesi si můžete stáhnout rozhovor celý – zde došlo i na další Nebřenského životní role jako jsou herec, reklamní textař, opravář televizorů nebo komik.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.