Sekaná s kapustou
Pokrmy z mletého masa byly, jsou a věřím, že i dále budou oblíbené. Abychom si pochutnali, je třeba dbát na kvalitu použitého masa. Máme-li možnost, umeleme si ho raději sami.
Sekaná s kapustou
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
300 g čerstvé kapusty
2 housky namočené ve vodě
1 cibule
2 vejce
50 g slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
½ lžičky mletého pepře
sůl
sádlo na pečení
strouhanka
Postup:
Očištěnou kapustu krátce povaříme a na sítu ji necháme okapat. Potom ji společně s namočenými a vymačkanými houskami umeleme. Oba druhy mletého masa smícháme. Přidáme na malém množství sádla orestovanou nakrájenou cibuli, umletou kapustu a housky, utřený česnek, koření, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce. (Část bílku si ponecháme na potření sekané). Osolíme a dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme šišku, kterou přeneseme do sádlem vymazaného pekáče, potřeme bílkem a v předehřáté troubě upečeme dočervena.
Příloha: brambory v různých úpravách, saláty, čerstvá nebo nakládaná zelenina
Z této masové hmoty můžeme tvořit také karbanátky, které obalíme ve strouhance a na sádle z obou stran usmažíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka