Servis od 25.9. do 2.10.

25. září 2008

Vertigo Quintet, Fanfara Complexa, Lenka Dusilová nebo Nil. Tyto koncerty vás čekají v pardubickém kraji v nadcházejících dnech.

Divadlo 29 v pátek 26. uvede maďarsko - rumunský šraml Fanfara Complexa. Kapela, jejíž nástrojové obsazení tvoří dvojice saxofonů, koboz (rumunská loutna) a tapan (oboustranný makedonský buben) hraje tradiční balkánskou dechnu.

Jednou z událostí podzimu bude v Devětadvacítce koncert jazzového Vertigo Quintetu, který představuje jednu ze svěžích tvářích moderního českého jazzu. Jako stálý host s nimi hraje a zpívá Dorka Bárová, jinak členka momentálně pauzírujících Tara Fuki. Rozhovor i profil jejich nového alba chystáme do příštích Neonů.

Pardubický Doli klub uvádí v sobotu formace Pin Tweaks a Jet Beat.

Modrý Trpaslík v České Třebové zve týž den na Literáty na trati. Dorazí Patrik Linhart, Vyžvejklá bambule a Dutroux Family.

V sobotu ožije i Divadelní klub v Poličce, kde se odehraje hudební večer s kapelami Insania, Illegal Illusion a Chátra 76.

Kotelna v Litomyšli má v pátek na programu českotřebovskou rockovou svěženku Nil.

Rockáč U Cikána zve na sobotu na koncert Lenky Dusilové, která s sebou na turné bere i svou novou - česko - americkou kapelu a Jamese Harrise jako hosta.

A konečně Ponorka, z jejichž programu vybíráme Pole fest, kam se v sobotu zastaví kapely Fasteratu, Průmyslová smrt, Life Possession, Psi, Gomora, Samochotijo.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.