Servis od 29.10 do 4.11. 2010

28. říjen 2010

Nejbližší dny můžete zajít na několik šansoniérských akcí nebo koncerty The Roads, Jitky Charvátové nebo Vítkova kvarteta.

V Divadle 29 proběhne další přednáška v rámci projektu Offcity. Tentokráte v pondělí přijede uznávaný architekt Josef Pleskot, na příklad autor valu Prašného mostu v Praze. V úterý proběhne v D29 večer La Chaconne, kde Michal Ševčík se svými hosty předvede písně Jacqua Brela a dalších šansoniérů. A hned ve středu večírek na podobnou notu. Do D29 přijdete belgický skladatel a aranžér Erno Le Menthole, který mezi své vzory uvádí Serge Gainsbourga, Jacquese Préverta, Toma Waitse nebo Davida Bowieho. A poslední akce v Divadle 29. Ve čtvrtek se tam můžete setkat s českým spisovatelem a výtvarníkem Ivanem Matouškem.

Klubu Duku Duku v Moravské Třebové má v pátek na plánu kapely Sto zvířat a Psiskapsy.

Doli klub v Polabinách zve na bluesový večer s německou kapelou Hubert Hofherr and the Bottom Line.

Divadelní klub v Poličce a páteční LaFest, což je benefiční hudební projekt, jehož smyslem je podpořit Dětský domov v Krči. Zahrají party První hoře, PVA, Apropo a další ...

V Effectu v Havlíčkově Brodě hrají v pátek Fru Fru a v sobotu punkové stálice N.V.Ú., Houba a Screed.

Fru Fru

Klub Na Střelnici v Králíkách zve na sobotní akci s rockovou kapelou Kurtyzány z 25. Avenue, která se představí i s novým basákem Honzou Rupprichem.

Klub Kotelna v Litomyšli si naplánoval na pátek koncert česko-německé skvadry Roads a v sobotu zde proběhne křest knihy Pravdivý příběh Homo Ludens. Hrají kapely EchoEcho, 3045 mám tě rád Maruško.

Ponorka si připravila páteční Cut-Off Period tour 2010 s kapelami Promile, Paragraf 219, Alternatiwe a Mystery of 19 th October. V sobotu tamtéž proběhne Butcher fest volume 3 s tvrdými partami Eternal Bleeding, Anal Garland, Amoclen nebo Gutalax. Příští čtvrtek pak v Ponorce hraje slovenské rockové trio Giant Steps.

Vítkovo kvarteto, shluk avantgardních hudebníků a kapela se svéráznými texty, se po delším časem objeví v Pardubicích. Na pátek si je pozval Žlutý pes.

Dvě akce proběhnou v Modrém trpaslíkovi v České Třebové. V pátek to bude představení Divadla Dno – Svět podle Fagi. V sobotu pak akce Guitar Meeting vol 3 se skupinami Wichrzhor, Němá barikáda, Underground Theatre, Sertéz influenze, Pipi dupu a Bestial klakson.

A konečně hradecká La Putika, kde se v sobotu mihne zpěvačka Jitka Charvátová a kapela a Narcotic Fields.


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.