Škola mladých Evropanů ve Svitavách

4. březen 2003

Svitavské gymnázium bylo prohlášeno Školou mladých Evropanů. Tento titul získalo vzdělávací zařízení na základě vyhodnocení aktivit školy od Společnosti pro Evropu a odboru komunikační strategie našeho ministerstva zahraničních věcí. Více k tomu Věra Pavlasová.

Zmíněným prohlášením tak ocenili především činnost svitavské sekce Klubu mladých Evropanů jehož členové několikrát navštívili sídla Evropské unie v Bruselu a Štrasburku. Zúčastnili se rovněž několika seminářů projednávajících otázky společenství u nás i v zahraničí. Pode slov ředitele gymnázia Milana Báči se studenti z Klubu mladých Evropanů budou podílet i na organizování návštěvy velvyslance Evropské unie v České republice Ramiro Sibriana ve Svitavách. Toto město Pardubického kraje navštíví 19. března. Na duben pak připravují celostátní seminář o Evropské unii, který se uskuteční rovněž ve Svitavách a to za účasti českých politiků, politologů a znalců problematiky Evropské unie.

gymnázium Pardubice
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.