Špagety s tuňákovou omáčkou. Vyzkoušejte recept, pocházející ze Slovinska

Recept pochází od paní Sovičové. Je to Slovinka, žijící ve městě Radizel na severovýchodě země.  A je to navíc excelentní kuchařka.

Špagety uvaříme podle návodu a než se uvaří, stačíme v pohodě připravit skvělou tuňákovou omáčku.

Ingredience
  • 500 g suchých špaget
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
  • 1 cibule, 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
  • 200 ml zakysané smetany
  • sůl

Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a na oleji krátce opražíme. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme tuňáka, promícháme a přilijeme mléko. Jakmile se mléko odpaří, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a oregano. Chvilku necháme povařit. 

Nakonec, je-li potřeba, dosolíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dál už nevaříme.

Omáčku podáváme s vařenými špagetami. Můžeme doplnit saláty z čerstvé nebo sterilované zeleniny. Přejeme vám dobrou chuť.

autor: iko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.