Středeční Noční linka: Halloween, Slavnost Všech svatých a Dušičky

1. listopad 2023

Ctíte tradice nebo jste zastánci nevracet se v čase? Vzpomínáte na své předky? Jezdíte na hřbitovy a zdobíte místa posledního odpočinku vašich milovaných? Jaké máte zkušenosti s vandaly? Poničili vám někdy hrob, případně se vám z hrobu něco ztratilo? A co Halloween, slavíte tento svátek nebo ho vypouštíte? Původně jde o keltský lidový svátek. Pokud slavíte, tak jakým způsobem? Svátek se zachoval především v anglosaských zemích, ale cestu si našel už i u nás.

Ctíte tradice nebo jste zastánci nevracet se v čase? Vzpomínáte na své předky? Jezdíte na hřbitovy a zdobíte místa posledního odpočinku vašich milovaných? Jaké máte zkušenosti s vandaly? Poničili vám někdy hrob, případně se vám z hrobu něco ztratilo? A co halloween, slavíte tento svátek nebo ho vypouštíte? Původně jde o keltský lidový svátek. Pokud slavíte, tak jakým způsobem? Svátek se zachoval především v anglosaských zemích, ale cestu si našel už i u nás.  

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.