Středeční Noční linka: Umíte chytit příležitost za pačesy?

10. únor 2021

Kdy jste v životě dostali opravdu velkou příležitost? Co považujete za svoji velkou šanci? A čeho se týkala? Dokázali jste svou velkou šanci využít? Nebo jste ji propásli?

Za pačesy se chytá povětšinou příležitost, šance nebo štěstí.A že se má chytit hned, to je stará pravda. Často to ale končí tak, že do toho něco přijde a tak pak dlouze zvažujeme všechna pro a proti a bojíme se udělat rozhodující krok. Až je nakonec pozdě. A je to škoda. V životě totiž obvykle nelitujeme toho, co jsme udělali, ale toho, co jsme ani nezkusili.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.