Středeční Noční linka: Zimní turistika

17. únor 2021

Čím je pro vás? Vybíráte si turistické trasy? Vyrážíte na procházky do zimní přírody? Jste celoročními turisty a neodradí vás ani nízké teploty? Vyzkoušeli jste snad někdy zimní táboření? Pokud ano, jaké to bylo? Máte své oblíbené zasněžené místo? Zažili jste někdy v mrazivém počasí východ Slunce? Byli jste nebo jste členy Klubu českých turistů? Co vám turistika dává?

Individuální zimní turisty lze v těchto dnech vidět prakticky po celé naší republice. Na Šumavě, v Jizerských i Orlických horách, v Českém ráji i Krkonoších vyrážejí do vysokých stop a procházka zimní přírodou je pro ně blahodárným osvěžením.

Po mnoha letech jsme se dočkali pravé zimy a možná ani vám nedělám problém i při nízkých teplotách za zimní turistikou vyrazit. Zimní táboření po léta patřilo k tradičním akcím třeba na vrchu Zvičina. Letos se sice hromadné akce nekonají, ale i tak mnozí vyrážejí po svých a po své vlastní ose.

Kde to máte v zimním období opravdu hodně rádi? Máte ve svém srdci nějaký zimní zážitek a nebo dokonce mrazivou vzpomínku,která vás stála i omrzliny? Na vaše příběhy a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.