Svitavy: Dotace na byty

15. prosinec 2003

Svitavy dnes obdržely dotaci na 32 bytů. Jejich výstavbu už zahájilo město začátkem listopadu. Více k tomu redaktorka Věra Pavlasová.

"Státní dotaci z fondu rozvoje bydlení představuje částku 320 tisíc korun na jeden byt. První etapu výstavby financuje město právě z těchto peněz, jde o tři domy a každý z nich staví podle sdělení starosty Václava Koukala jiná firma. Václav Koukal:"Staví v podstatě na dluh, ale jsou to firmy místní, které vědí, že město je dobrým partnerem a že pokud město uzavře smlouvu, tak ty závazky plní, jejich výdaje jsou nejen mzdové, ale i materiálové, takže já doufám, že budeme moc v krátké době ty své závazky vůči nim splnit." Část ze zmíněných bytů už má určené své budoucí nájemníky, další přidělení městská rada schválí na svém nejbližším zasedání."

jeden z bytů pro poslance
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.