Svitavy: Hotel Slávie je na prodej

12. květen 2003

Objekt hotelu Slávie, který chtěla svitavská radnice původně pronajmout, nabídne město k prodeji. Tamní radní totiž nevybrali žádného z přihlášených zájemců o pronájem. Více Věra Pavlasová....

Z přihlášených projektů původně radní vybrali dva nejlepší. Ovšem po důkladné analýze dospěli k závěru, že pro město bude výhodnější objekt bývalého hotelu Slávie prodat. Jak tvrdí místostarosta Miroslav Větr, riziko v případě ručení města je u obou zájemců o pronájem vysoké. V případě prodeje investorovi si sice radnice bude klást podmínky, aby byl objekt provozován jako ubytovací a stravovací zařízení na určité úrovni, ale nový majitel bude smlouvou s městem vázán jen do doby kolaudace, říká místostarosta Větr. Pak bude moci objekt volně pronajmout dalšímu zájemci, což už radnice neovlivní.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.