Svléknout se a vyběhnout na déšť a sníh. Chrudim má venkovní ochlazovnu

20. prosinec 2017 09:50

Městská sportoviště se tak snaží vyřešit problém s tím, že zájem o saunu často převyšuje volnou kapacitu.

Navléknout župan, natáhnout se na lehátko a nechat si na hlavu padat sníh. Takový zážitek nabízí nová venkovní ochlazovna v chrudimském plaveckém bazénu.

Do sauny tam chodí víc a víc lidí a kapacita někdy jednoduše nestačí. Městská sportoviště proto zprovoznila novinku, která by měla problém aspoň částečně vyřešit.

„Je to nový trend, přesouvat sauny ven, aby člověk mohl relaxovat a dívat se na noční oblohu, pokud přijde večer do sauny. Nebo může využít sněhu k ochlazení, který pokud padá, tak do venkovní ochlazovny napadá,“ popisuje myšlenky, které vedly k vybudování ochlazovny ředitel Sportoviště Chrudim Luděk Marousek.

„Fungující areály, ve kterých jsou bazény a sauny tak mohou svou kapacitu rozšířit bez velkých stavebních úprav montovanými saunami v kontejneru,“ vysvětluje zástupce dodavatelské firmy Ondřej Letáček.

Venkovní ochlazovny jsou právě v kurzu. A jednoduchá přístavba podle něj umožní zvýšit počet návštěvníků. „Saunování je na vzestupu a kapacity jsou malé, takže tohle je vyvoláno poptávkou.“

Stavba nové sauny s venkovní ochlazovnou stála skoro jeden a půl milionu korun.