Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Festival her GameCon v Pardubicích, hudba na Kunětické hoře

20. červenec 2023

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Vydejte se na sraz harmonikářů, poslechněte si koncerty festivalu Hrady CZ na Kunětické hoře nebo zajděte na komentovanou prohlídku výstavy v hlineckém muzeu.

Ve čtvrtek v Lanškrouně začíná FreshDance fest. Až do neděle tak budou v ulicích různá taneční a hudební představení. Těšit se můžete na Propane Punk show plnou ohně a akrobatických kousků, nový cirkus Chůdadlo, pohádky, workshopy i dílny. Program najdete na stránkách www.kclanskroun.cz.

Hry nejen pro malé

Festival nepočítačových her GameCon můžete navštívit od čtvrtka do neděle v pardubickém Domu kultury Dukla. Účastníci si tam budou moct vyzkoušet nejrůznější aktivity, jako jsou deskové, rolové nebo pohybové hry. Součástí akce budou také přednášky a koncerty.

Festival na hradě

Na Kunětické hoře bude od pátku do soboty festival Hrady CZ. Na louce pod hradem si tak můžete poslechnout různá vystoupení. Zazpívá třeba Anna K., Tomáš Klus nebo skupina Kryštof. V pátek bude areál otevřený od 15:30 a v sobotu od 10:30.

Sraz harmonikářů

Na sobotu je v pardubické restauraci Zlatá přilba naplánované setkání harmonikářů. Od 14:30 si tam můžete přijít poslechnout hudebníky z Pardubic i okolí. Kromě toho zahraje také mistr ve hře na pilu.

Na muzikál do Moravské Třebové

Na nádvoří zámku v Moravské Třebové v sobotu vystoupí soubor Geisslers Hofcomoedianten. Od 20:30 tam představí muzikál Pudl a pudr inspirovaný počátky barokního divadla v Čechách. Areál zámku bude přístupný už od 19:30.

Do světa obrazů

V Městském muzeu a galerii Hlinsko si až do září můžete přijít prohlédnout výstavu 64. Výtvarné Hlinecko. Letos je věnovaná významnému představiteli českého umění první poloviny 20. století Ludvíkovi Kubovi. Na tuto sobotu je navíc připravená komentovaná prohlídka s kurátorkou Šárkou Leubnerovou. Akce začne ve 14 hodin.

Motocykly, auta i traktory

U Muzea historických motocyklů ve Svratouchu bude v sobotu setkání historických vozidel. Od 9 hodin je kromě obdivování jednotlivých strojů naplánované také vystoupení žáků ZUŠ Litomyšl. Nebude chybět ani vyhlášení soutěže o cenu elegance a spanilá jízda traktorů a historických vozidel po obci a okolí.

Spustit audio

Související