Tipy na víkend v Pardubickém kraji: MČR hasičů v Širokém Dole, festival v Poličce i slowpitch v Chocni

20. srpen 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na tušové malby do Pardubic, odreagujte se na Trstěnických dožínkách nebo si poslechněte skladby Antonína Dvořáka v Heřmanově Městci.

V pátek v Poličce začíná hudební festival. Uslyšíte tam nejrůznější kapely různých žánrů. Na Palackém náměstí vystoupí v pátek od 17 hodin kapely Revoluce, The People nebo Instinct. Sobotní program začíná ve 14 hodin vystoupením kapely Zastodeset. Festival pokračuje až do neděle.

Nekonečno podle Renaty Hans

V pardubickém Klubu 29 teď vystavuje tušové malby umělkyně Renata Hans. Výstavu nazvala Zadarmo ani kuře nehrabe. Hlavním prvkem výstavy jsou kruhy, které značí nekonečné konce a začátky. Výstava potrvá do příštího čtvrtku a je přístupná každý den kromě pondělí a neděle.

Choceňské trhy

Na choceňském nábřeží za radnicí budou v sobotu trhy. Od 8 do 12 hodin si tam budete moct koupit nejrůznější dobroty i jiné produkty. Všem drobným prodejcům město nabízí možnost vlastního stánku. Choceňské trhy budou pokračovat každou třetí sobotu v měsíci až do listopadu.

Co je to slowpitch?

Seznamte se o víkendu se sportovní disciplínou slowpitch. Je to něco mezi baseballem a softballem. Od pátku do neděle bude v Chocni na hřišti místního sportovního klubu turnaj. Kromě sportu se ale návštěvníci můžou těšit také na hudební koncerty, divadelní představení a soutěže. Bližší informace najdete na stránkách www.slowpitch.cz.

Za dřevinami na slatiňanský zámek

Na dendrologickou vycházku vyrazte v sobotu do zámeckého parku ve Slatiňanech. Dendrolog Vítězslav Haupt představí zajímavé dřeviny v nově upravené zahradě. Prohlídka začíná ve 14 hodin u vstupu do placené části zahrady. Nezapomeňte si dopředu koupit vstupenku.

Zámecký park ve Slatiňanech má rozlohu 16 ha

Divadlo, krojovaný průvod i koncerty

V Trstěnici u Litomyšle bude o víkendu živo. V areálu za školou bude v sobotu od 15 a 20 hodin k vidění divadelní pohádka O nepodařeném čertovi a nezbedném andělovi. V neděli tam pak začínají dožínky. Začnou ve 13 hodin slavnostním krojovaným průvodem. Následovat bude vystoupení dechových kapel Dolnovanka a Moravanka a další program.

MČR ve výstupu na cvičnou věž

Sdružení hasičů v neděli pořádá Mistrovství České republiky ve výstupu na cvičnou věž. Bude to v areálu společnosti Flídr Group v Širokém Dole na Svitavsku. Od 10:30 tam můžete přijít podpořit muže i ženy v různých věkových kategoriích.

Poslední koncert Hudebního léta

V Heřmanově Městci bude mít v neděli koncert pardubický soubor Barocco sempre giovane. Zahrají skladby Antonína Dvořáka i Edvarda Griega. Vystoupení začíná v 17 hodin v kostele svatého Bartoloměje.

Spustit audio

Související