Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Přehrady Fest na Seči, Tři mušketýři v Moravské Třebové i Sportovní park Pardubice

6. srpen 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Užijte si víkend na chrudimské pouti, zachraňte princeznu na dětském karnevalu v Letohradě nebo si poslechněte smyčcové kvarteto v Heřmanově Městci.

V pátek na Resselově náměstí v Chrudimi začíná pouťový jarmark. Až do neděle tam bude autodrom a další atrakce. Chybět nebudou ani stánky s nejrůznějšími dobrotami, ochutnat budete moct třeba močáky.

Na Seč za hudbou

Tomáš Klus, Pokáč, Voxel a další zpěváci vystoupí v pátek a sobotu na Seči. Na Přehrady Festu je program připravený i pro děti. Těšit se můžou třeba na kouzelníka nebo dvojici prasátek Pigy a Lily. Program a vstupenky seženete na stránkách www.prehradyfest.cz.

Tři mušketýři v Moravské Třebové

Na zámku v Moravské Třebové můžete navštívit noční oživlé prohlídky. V sobotu každou hodinu od 18 do 22 hodin uvidíte šermířské umění tří mušketýrů, vymýšlení intrik kardinála de Richelieu a další dramatické scény. Organizátoři zvou návštěvníky každého věku.

Zámek v Moravské Třebové s letním podiem

Kostýmy, soutěže i grilování

Dětský karneval bude v sobotu na tvrzi Orlice v Letohradě. Děti od 3 do 12 let tam pomůžou princezně Dorotce zrušit kletbu. Zlá kmotra totiž předurčila, že princezna nepromluví jediného slova. Pro rodiče je připravené grilování a děti v maskách nakonec princezna Dorotka ohodnotí.

Od kulečníku po karate

V sobotu začíná Sportovní park Pardubice. Až do příští neděle si můžete v pardubickém parku Na Špici vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny. Letos tam bude poprvé stanoviště krajského hasičského sboru. Návštěvníci si tak vyzkouší požární sport i práci u hasičů.

Heřmanoměstecké Hudební léto

Do Heřmanova Městce si můžete přijít poslechnout koncert Sedláčkova kvarteta. Pokračuje tam totiž festival Hudební léto. Začátek smyčcového koncertu na téma Posel svobody je v neděli v 17 hodin v kostele svatého Bartoloměje.

Atletika bez bariér

V neděli od 10:30 můžete přijít podpořit handicapované atlety. Na pardubickém Městském atletickém stadionu bude totiž Velká cena Pardubic. 150 závodníků z Česka i zahraničí bude soutěžit ve 35 disciplínách.

Spustit audio

Související