Tipy na víkend v Pardubickém kraji: půlnoční zpívání v Pardubicích, živý betlém v Ústí, zimní Kladruby

23. prosinec 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Vytvořte si vánoční přání a dekorace v dílničce v chrudimském muzeu, poslechněte si žesťový sextet v Litomyšli nebo zajděte na prohlídku stájí v Kladrubech nad Labem.

Na sobotu v Regionálním muzeu v Chrudimi připravili tvořivou dílničku. Od 9 do 12 hodin tam budou účastníci vyrábět vánoční přání, dekorace a ozdoby. Vstup je zdarma a organizátoři zvou všechny věkové kategorie.

Čtěte také

Koledování v Litomyšli

Před hlavní budovou Regionálního muzea v Litomyšli bude v sobotu Štědrovečerní koledování. Od 13:30 do 15 hodin tam zahraje Východočeský žesťový sextet a zazpívá Oldřich Růžička. Do litomyšlského piaristického kostela navíc skauti přivezou Betlémské světlo, takže si s sebou nezapomeňte vzít svíčky.

Na zámek, do muzea i divadla

Na Štědrý den můžete v Pardubicích navštívit Východočeské muzeum nebo zámek. Od 21:30 až do půlnoci bude volně přístupná expozice Pernštejnská rezidence, kaple Tří králů i zámecké věže. Zámek bude přístupný až do pondělí.

V sobotu se můžete zúčastnit tradičního štědrovečerního zpívání ve Východočeském divadle v Pardubicích. Akce začíná o půlnoci a těšit se můžete na vánoční koledy i dárky pod stromečkem.

Na betlémy do Ústí nad Orlicí

Na živý betlém se můžete přijít podívat v pondělí do Ústí nad Orlicí. Program začne v 16 hodin v parku u kostela tanečním vystoupením žákyň orlickoústecké Základní umělecké školy. Z parku se pak průvod přesune do kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde budou k vidění další betlémy.

Stáje mají otevřeno

Do Zimního království starokladrubských koní se můžete podívat v pondělí a úterý. V Kladrubech nad Labem jsou prohlídky naplánované na každou celou hodinu od 10 do 15  hodin. Ve Slatiňanech prohlídky začínají v 11, 13 a 15 hodin.

Svatoštěpánský koncert

Svatoštěpánský koncert bude v pondělí v Sukově síni v pardubickém Domu hudby. Vystoupení začne v 17 hodin. Těšit se můžete na varhaníky Pavla Svobodu a Adama Suka, soubor Barocco sempre giovane nebo na dětské sbory Iuventus Cantans a Cantando se sbormistrem Zdeňkem Kudrnkou.

Procházka nejen pro pejskaře

Na procházku můžete vyrazit v pondělí kolem Opatova. V Klubu pejskařů pozitivního tréninku totiž naplánovali 6 až 8kilometrovou trasu. Sraz je ve 13 hodin u Opatovské hospody. Zvaní jsou zájemci se psy, ale i bez nich.

Spustit audio

Související