Tipy na víkend v Pardubickém kraji: strašidla v Cholticích, dostihy v Kladrubech i Pardubické polévkování

5. listopad 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na vysokomýtskou výstavu Bílý kanibal, zahrajte si venkovní hru v Litomyšli nebo si poslechněte koncert Chrudimské komorní filharmonie.

Na strašidelnou procházku se můžete vydat v sobotu na choltický zámek. Od 16 do 20 hodin budou v zámeckém parku čerti, duchové, víly, ale také šermíři, kejklíři a další. První hodina programu bude věnovaná menším dětem. Od 17 hodin pak můžou přijít ti odvážnější.

Poslední dostihy sezóny

Překážkové a rovinové dostihy uvidíte v neděli na dostihovém závodišti Kolesa u Kladrub nad Labem. Celkem bude sedm závodů. První začne v 11 hodin a poslední ve 14 hodin. Bližší informace se dozvíte na stránkách www.dostihy.cz.

Na polévku do Pardubic

V sobotu se můžete těšit na festival Pardubické polévkování. Od 10 do 17 hodin budou návštěvníci na Náměstí republiky ochutnávat pravou francouzskou cibulačku, středověkou jablečnou polévku a další exotické i tradiční polévky. Organizátoři vyzývají návštěvníky, aby dbali na ekologii a vzali si vlastní polévkovou misku a lžíci.

Litomyšl jinak

Litomyšl jinak
Postupně navštivte očíslovaná místa na mapě. Je jedno v jakém pořadí. K nim pak přiřaďte jeden obrázek, který zde najdete. Pod příslušné číslo doplňte písmenko obrázku, který jste tam našli. Někdo třeba rozluští tajenku dříve, než nejde všechna místa, ale o to přeci nejde...

Do Litomyšle si přijďte zahrát venkovní hru nazvanou Litomyšl jinak. Na webu Regionálního muzea v Litomyšli najdete mapu, podle které budete chodit po městě a plnit různé úkoly. Pokud se vám podaří splnit všechny úkoly, můžete si v muzeu vyzvednout odměnu, která vás zavede za dalším dobrodružstvím.

Nedělní koncerty

V neděli můžete oslavit 15. výročí Chrudimské komorní filharmonie. Při této příležitosti uspořádali v Divadle Karla Pippicha v Chrudimi koncert. Od 17 hodin uslyšíte nejen filharmonii, ale také zpěváky Petru Sirůčkovou a Kubu Kubína.

Za hudbou můžete vyrazit také do synagogy v Heřmanově Městci. V neděli od 17 hodin tam zazpívá Radka Rubešová a na kytaru zahraje Michal Svoboda. Koncert bude na téma Hledání.

Spustit audio

Související