Pudilová se v Pardubicích porve s naštvanou Polkou. Oktagon MMA má novou zastávku

5. listopad 2021

Tři písmena, klec, jeden na jednoho, velká show. Sport zvaný MMA zažívá opravdový boom. Další fanoušky bude v sobotu 6. listopadu nabírat na východě Čech.

Enteria arena se otevírá v 17 hodin. Samotná akce začne v 18 hodin. Už v pátek bude Palác Pardubice od 17:30 hostit veřejné vážení. „Zápasníci se poprvé potkají, podívají se z očí do očí klidně i na vzdálenost jednoho centimetru. Budou cítit emoce, napětí. Občas dochází taky k nějakým strkanicím,“ říká šéf produkce Oktagon MMA Michal Pavel.

Série soubojů

Jedním z vrcholů soboty by měl být souboj o titul v bantamové váze mezi domácí jedničkou Filipem Mackem a Dánem Jonasem Magardem. Macek bude mít druhou šanci, aby získal pás šampióna. „Pro Filipa je tento zápas strašně důležitý. Důkladně se na něj připravuje.“

Zápasník Filip Macek v souboji

Do Pardubic dorazí i nejslavnější česká bojovnice Lucie Pudilová. Ta jako jediná Češka zápasila v UFC. „Po jejím boku jsem tam byl i v rohu. Viděl jsem, jak funguje v zákulisí. Velice nadějná zápasnice, která si vytvořila jméno. Půjde o odvetu s Martou Waliczek, která minule nebyla úplně spokojená s rozhodnutím rozhodčích. Obě dvě slečny si mají co vracet. Čekáme velkou řež,“ podotýká Michal Pavel.

Po letech se má do klece vrátit legenda českého MMA Jaroslav „Jubox“ Pokorný. Dojít by mělo taky na očekávaný souboj Františka Fodora s Matoušem Kohoutem anebo duel Zdeňka Polívky proti tvrdému Bryczekovi.

Prestižnější než vypadá

První turnaj pořádala organizace Oktagon MMA v prosinci 2016. Tehdy začala svou činnost sérií nazvanou Oktagon Výzva, kde se utkali čtyři čeští a čtyři slovenští zápasníci. V Pardubicích pořádá turnaj vůbec poprvé. „Máme turnaje, které jsou číslované a turnaje nazvané Prime. Ten pardubický je Prime, ale svými parametry by splňoval podmínky číslovaného a tedy prestižnějšího turnaje. Některé jiné turnaje se ale kvůli covidu přesouvaly a bylo by to organizačně složité.“

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související