Tipy na víkend v Pardubickém kraji: svitavští muzikanti, autokino nebo oslavy Dne Země

15. duben 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy a akce. Zkuste některý z kvízů pardubického muzea, podívejte se na online koncert nebo podstupte sedm výzev na oslavu Dne Země.

Na webových stránkách Východočeského muzea v Pardubicích najdete nejrůznější kvízy. Otestuje své znalosti ohledně pardubických osobností, pernštejnského rybníkářství nebo historických Pardubic.

Čtěte také

Podívat se můžete také na novou výstavu s názvem Kosmetika – krása na prodej. Dozvíte se tam, jak dřív vypadala různá líčidla, parfémy nebo reklamy na kosmetiku. Přečtěte si třeba příbalovou informaci k běli perlové.

Autokino na Cihelně

Ve Svitavách můžete vyrazit do Autokina na Cihelně. V pátek od dvaceti hodin budou promítat české drama Modelář. Pod vedením Petra Zelenky ztvárňují hlavní role Jiří Mádl a Kryštof Hádek. V sobotu ve stejný čas uvidíte animovanou pohádku Hurá do džungle.

Koncert svitavských muzikantů

Těšit se můžete také na Benefiční online koncert pro Tyjátr. V neděli od osmnácti hodin budou vystupovat svitavští muzikanti František Černý a Lukáš Moravec. Přenos si pustíte na Youtube kanálu Střediska kulturních služeb města Svitavy.

Výzvy na každý den

V pondělí začíná soutěž Střediska volného času v Žamberku. Na oslavu Dne Země tak budete každý den plnit celkem sedm úkolů. Na webových stránkách www.animo.zamberk.cz najdete pracovní list. Ten po dokončení všech úkolů odevzdejte ve středisku a vyzvedněte si odměnu.

Spustit audio

Související