Tipy na víkend v Pardubickém kraji: unikátní hokejová výstava i ples v chrudimském muzeu

20. leden 2023

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na otužilce do Chocně, pobavte se na karnevalu v České Třebové nebo zajděte na vernisáž do poličského muzea.

Tento týden na pardubickém zámku začala nová výstava k připomenutí sta let pardubického hokeje. V Kaňkově sálu tak uvidíte důležité trofeje a medaile, které získali hráči Dynama. Díky virtuální realitě si návštěvníci vyzkouší, jak to během zápasu vypadá na střídačce. Výstava potrvá až do 1. října.

Hoďte se do gala

V sobotu můžete zajít na ples do Chrudimi. Akce začne ve 20 hodin v prostorách Muzea Chrudim. Těšit se můžete na kapelu Big Band Chrudim i na herečku a moderátorku Miluši Bittnerovou. Vstupenky seženete na stránkách www.chrudimskabeseda.cz.

Otužilci, koncert i ples

V Chocni se v sobotu můžete zúčastnit několika akcí. Ve 14 hodin na Tiché Orlici naproti zámku začíná plavecká soutěž otužilců. V 19 hodin bude mít v choceňském domu dětí a mládeže koncert kapela 5P Luboše Pospíšila. Od 20 hodin pak můžete zajít na ples do Panského domu. K tanci zahraje LuckyBand.

Sraz pirátů v České Třebové

Pro rodiče s dětmi je na sobotu v České Třebové naplánovaný karneval s názvem Pirátský rej. Akce bude od 15 hodin do 17:30 v sále restaurace Na Horách. Těšit se můžete na různé hry, soutěže, vyrábění i tančení.

Co se stane s nábytkem v rukou sochaře?

V neděli končí výstava sochaře Marka Rejenta ve Výstavní síni Chrudim v Divadle Karla Pippicha. Uvidíte na ní pohovky nabádající ke klidu a pohodě, nábytek nejrůznějších tvarů i spotřebiče přeměněné do tvaru zvířátek. Výstava je o víkendu otevřená od 14 do 17 hodin.

Američtí holubi dorazí do Holic

Na neděli je naplánovaná výstava amerického plemene holubů kingů. Podívat se na ni můžete přijít do výstavního areálu chovatelů v Holicích. Od 8 do 12 hodin tam návštěvníci uvidí přes 250 holubů. Součástí akce bude také velký trh. 

O barvách, tvarech i strukturách

Na vernisáž výstavy umělce Iva Křena můžete zajít v neděli do Městského muzea a galerie Polička. Od 16 hodin tam uvidíte linoryty pardubického autora. O barvách, tvarech a strukturách Křenových linorytů bude mluvit Alena Laufrová. O hudební doprovod se postará jazzová kapela Lucky Joke.

Spustit audio

Související