Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Zimní jezdecký pohár spřežení ve Slatiňanech nebo komentované prohlídky Chocně

15. únor 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zajděte na veřejné pozorování oblohy v Pardubicích, zatančete si v Přelouči nebo se zapojte do dobročinné akce na Kunětické hoře.

Každou středu, čtvrtek a pátek můžete navštívit Hvězdárnu barona Artura Krause v Pardubicích. Veřejná pozorování jsou vždy od 19 do 21 hodin. Návštěvníci tam pomocí dalekohledu sledují hvězdy, planety, mlhoviny a další objekty na obloze.

Jezdecký pohár

Zimní jezdecký pohár spřežení bude v sobotu ve Slatiňanech. V jezdecké hale Na Rembáni uvidíte závodit dvojspřeží pony, jednospřeží, dvojspřeží i čtyřspřeží. Akce začne v 9 hodin.

Zlatá podkova, spřežení

MTO v Přelouči

V sobotu můžete zajít na vystoupení Malého tanečního orchestru. Začne v 19 hodin v přeloučské Občanské záložně. Těšit se můžete na více než čtyři hodiny hudby k tanci v podání Tomáše Hanáka, Františka Skály, Lenky Vychodilové a dalších muzikantů a zpěváků.

Na králíky do Holic

Mistrovství klubu masných plemen králíků je naplánované na sobotu v chovatelském areálu v Holicích. Uvidíte tam přes 500 zástupců různých plemen. Areál bude přístupný od 8 do 14 hodin.

Zvelebte Kuňku

Do dobročinné akce se můžete zapojit v sobotu na Kunětické hoře. Účastníci tam budou hrabat listí, sekat, pálit klest a jinak udržovat vzácné suché trávníky. Sraz je v 9 hodin na horním parkovišti. Z důvodu zajištění občerstvení se předem hlaste na stránkách www.dobrokonep.cz.

Procházka podle Váchala

Putování podle Cestopisáku Josefa Váchala se můžete zúčastnit v sobotu v Litomyšli. Pro zájemce je připravená komentovaná prohlídka historických i současných architektonických památek a následně Portmonea. Sraz je v 9:30 na vlakovém nádraží, prohlídka Portmonea začne v 10 hodin.

Choceň: prohlídka města, divadlo, jarmark

Při příležitosti Mezinárodního dne průvodců v Chocni na sobotu naplánovali prohlídky města. Na trasu s názvem Choceň v proměnách času se z Tyršova náměstí můžete vydat každou celou hodinu od 9 do 11 hodin. Připravená je i stezka pro děti, dílničky, divadelní představení nebo jarmark.

Spustit audio

Související