Tyršovy sady budou mít zpoždění. Není dlažba

16. červen 2015

Stavební firma nedokončí rekonstrukci Tyršových sadů podle harmonogramu, chybí totiž materiál na obložení schodů, po kterých se do parku vchází. Společnost předpokládá, že práce dokončí v září.

Vedení Pardubic proto jedná s Regionální radou Severovýchod o posunutí termínu, do něhož musí požádat o proplacení evropských dotací na rekonstrukci Tyršových sadů.

Pokud město odklad nezíská a o dotace z evropských fondů přijde, bude uplatňovat náhradu škody na dodavateli stavby třeba i soudně.

Schodiště je vylité betonem, na dlažbu se ale čeká

Společnost BaK měla podle smlouvy dokončit revitalizaci parku do konce června. V současné době práce finišují, s výjimkou obou schodišť ze Sukovy ulice, která mají být obložena žulou.

Schody do tyršových sadů jsou vylité betonem, dlažba ale není


Chybí dlažba za 6 milionů
Regenerace Tyršových sadů přijde zhruba na 105 milionů korun. Revitalizace podzámeckého parku bude stát přibližně 88 milionů korun, z toho asi 6 milionů bude stát dlažba a obklad schodiště, kvůli kterým město musí žádat o odklad termínu.

"My nyní děláme vše proto, aby město, kvůli nezodpovědnosti subdodavatele, nepřišlo o evropské dotace. Jednáme s regionální radou, žádáme o prodloužení termínu na podání žádosti o dotace až do 30. září. Město rozhodně nebude platit za chyby jiných,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Ostatní práce v parku budou dokončeny nejpozději v polovině července. Pak se bude čekat na obklady schodišť. „Park zůstane uzavřen, proúčtujeme všechny dosavadní náklady na jeho obnovu a požádáme o část dotací. Stavbu ale nepřevezmeme, dokud nebude kompletní,“ řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

autor: pta
Spustit audio