Ucpané město a dlouhé kolony, oprava důležité silnice nahnala auta do centra Pardubic

3. duben 2018 11:40

Mnohé řidiče tento týden zaskočila částečná uzavírka hlavního tahu z Chrudimi na Pardubice a Hradec Králové. Těsně před Pardubicemi v úseku Dražkovice - Dostihové závodiště zavřeli silničáři jeden jízdní pruh a mnozí řidiči se tak do práce dostali s až půlhodinovým zpožděním, když museli na objízdné trase postávat v dlouhé koloně.

U dražkovické okružní křižovatky, kde začíná objízdná trasa pro osobní auta a náklaďáky do 7,5 tuny, se dnes ráno a dopoledne tvořily několikakilometrové kolony, ve kterých řidiči stáli i půl hodiny.

Brzy odpoledne se situace částečně uklidnila, řidiči měli s komplikacemi počítat obzvlášť v ranních a pozdně odpoledních hodinách. Pokud jde o řidiče jedoucí opačným směrem tedy od Pardubic a Hradce Králové, tak ti mají volnou cestu, jejich jízdní pruh na opravované 37 od závodiště na Dražkovice je průjezdný bez problémů.

Alternativní trasy

Čas ukáže, jestli hledání rychlejší trasy v zítřejší ranní špičce bude potřeba, nabízí se ale varianta jízdy z Chrudimi přes Ostřešany a Nemošice, což je ale úzká a taky vytížená silnice a nedá se vyloučit, že se bude z rána ucpávat taky.

Pozor by si ale měli dát hlavně řidiči těžkých nákladních aut a kamionů, ti musejí počítat s delší zajížďkou, pro ně vede objízdná trasa na Pardubice a Hradec už od Chrudimi směrem na Heřmanův Městec a na Staré Čívice.

Mapa: Ve směru od Chrudimi je nutné ze silnice I/37 sjet na úrovni Dražkovic, následně pokračovat do Pardubic po ulici Jana Palacha a odbočit vlevo například do Teplého ulice a napojit se na I/37 u Parama.

Ovšem ne všichni řidiči kamionů to během dneška zaregistrovali, takže dojeli až k uzavírce a u Dražkovic zjistili, že do centra Pardubic nesmějí a musí se vracet zpátky. Podle policejní  mluvčí Jany Drtinové u Dražkovic museli z řízením provozu dnes pomáhat i dopravní policisté.

Dva měsíce uzavřeno

Dnes na opravovaný úsek vyjela těžká technika včetně frézy, silničáři budou jízdní pruh ve směru od Chrudimi opravovat několik týdnů, následně se podle Jiřího Hostaši z ŘSD bude opravovat ten druhý v opačném směru od závodiště na Chrudim, který je teď stále ještě otevřený. Zhruba do dvou měsíců by ta silnice měla být opravená úplně.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio