Univerzita Pardubice nezahálí ani o prázdninách. Zaskočte do letní školy

5. srpen 2016

Seznamte se s vědními disciplínami, které se na Univerzitě Pardubice vyučují. Žáci základních a středních škol si mohou vybrat některý z příměstských táborů, kde poznají hravou formou, jak přistupovat třeba k chemii, nebo dopravě. Zažijí i sportovní disciplíny.

V Olympijském parku Pardubice 2016 hledejte stanoviště s číslem 18

Zájemci mohou navštívit v parku Na Špici univerzitní Science Point. Kdo nemá na srpen plán, může se ve dnech 6. 8. – 21.8. zastavit. „Vyzkoušejte si různé chemické procesy, naučte se, jak rozpoznat falešnou bankovku od pravé,“ láká Zuzana Paulusová.

Nebojte se kombinovaného studia v žádném věku

Když vám je čtyřicet padesát let, klidně se můžete přihlásit i do prezenčního studia, potvrdila Valerie Wágnerová. Stačí mít čas a oprášit si dosažené středoškolské vzdělání. U kombinované formy je výhoda, že můžete být současně v zaměstnaní.

Jak si může starší generace užít studijní dny naplno?

„Pokud někdo vyloženě nechce chodit do těch standardních, akreditovaných, těžkých studijních programů, tak může chodit na vysokou školu a absolvovat univerzitu volného času nebo univerzitu třetího věku,“ říká Valerie Wágnerová.

Tyto dvě formy organizují Dopravní fakulta Jana Pernera UP a fakulta filozofická. Můžete se přihlásit ještě teď, semestr začíná 4. října, přihlášky si lze podat do 12. září.

autor: RIH
Spustit audio