Úředníci trvají na zbourání vily podnikatele Holečka

7. březen 2012

Pardubický stavební úřad trvá na tom, aby podnikatel Miloš Holeček zboural svou luxusní vilu v parku Na Špici.

Tu postavil bez stavebního povolení na pozemku, který není podle územního plánu určený k výstavbě. Podnikatel podal správnímu soudu kasační stížnost, o té soud zatím nerozhodl.

Českému rozhlasu Pardubice v této souvislosti řekl, že žádá o dodatečné povolení, protože vila stojí v oblasti určené pro relaxaci, chce změnit dům na rekreační objekt.

Primátorka Štěpánka Fraňková ale včera zastupitele města informovala o blížící se demolici vily. „O kasační stížnosti soud dosud nerozhodl. Klíčové však je, že usnesením z 1.února 2012 nepřiznal stížnosti odkladný účinek. Pro Stavební úřad Magistrátu města Pardubice to znamená, že je povinen přistoupit k exekuci. Manželé Holečkovi budou vyzváni k odstranění stavby v náhradním termínu, pokud tak neučiní, bude příslušné kroky k odstranění stavby činit v souladu se zákonem stavební úřad.“

Holeček ale tvrdí, že žádá o dodatečné povolení, protože došlo ke změně územního plánu na rekreační zónu. Informace o hrozící exekuci ho překvapila.

„My máme požádáno o dodatečné povolení v souladu s územním plánem. Čekáme na vyjádření stavebního úřadu. Teď doplňujeme nějaké věci průběžně, jak stavební úřad požaduje, ale nic víc vám k tomu teď neřeknu, protože to nevím,“ doplnil Miloš Holeček.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ba
Spustit audio