Ústav sociální péče v Rábech začal nahrazovat klece

14. říjen 2004

V rábském ústavu sociální péče začali nahrazovat klece. Zařízení ještě letos odzkouší postele se zvýšenými bočnicemi, které by u některých pacientů mohly nahradit síťová lůžka. Podle ředitele rábského domova Jana Slezáka to ale je jen pokus, protože pracovníci zatím neví, jestli v nich nejtěžší případy mentálně postižených klientů udrží. Kromě toho ústav přijal i další opatření.

"To, co v současné době podnikáme, jsou pokusy v rámci možností, které máme. Od letní doby, kdy probíhala diskuze kolem ochrany lůžek, tak jsme jdnak posílili personál o dvě ošetřovatelské síly, potom jsme přijali vychovatelku pro klienty nejvíce postižené, to znamená klienty, u kterých se lůžka dosud aplikují. Ta se přes dnem věnuje jenom těmto klientům, dělá s nimi individuální nebo skupinové terapie - výtvarné činnosti, arteterapie."

U lůžka nemocného
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.