Úterní Noční linka: Lovy beze zbraní

8. prosinec 2020

Jaké zážitky jste v životě ulovili v kontaktu s přírodou, s lesem a se zvířaty, těmi divokými, ale i vašimi domácími mazlíčky? Chodíte rádi do lesa? Do přírody? Pozorujete rádi ptáky, když chodí v zimě na krmítko? A kdo ví, možná jste v přírodě při nějakém výletu ulovili i svoji životní lásku?  Pokud i vy patříte k lovcům beze zbraní, k lovcům zážitků v přírodě, pochlubte se se svými úlovky

Lovy beze zbraní, tak to je jedinečná publikace Jaromíra Tomečka, která nás nechává nahlédnout slovem i obrazem do života zvířat, do tajů přírody. A možná pamatujete i na besední pořad s milovníky přírody a myslivosti, se kterým řadu let sklízela úspěchy Česká televize Ostrava.

Zkrátka příroda nás stále přitahuje, inspiruje, poutá. Je tím nejdokonalejším umělcem, protože nikdo nedokáže tvořit tak neosobně jako ona. Když dovede své dílo k dokonalosti, bez váhání se ho vzdá jen proto, aby je přeměnila s příchodem dalšího ročního období. Dokonalá krása se takto pojí s její hlubokou moudrostí. Jsou to nezapomenutelné okamžiky, když se můžeme radovat z přítomnosti její nespoutané krásy a měli bychom za to být vděční. A tak se pojďme i v Noční lince vrátit k dávné zkušenosti, že lidé rádi poslouchají příběhy a ty vaše, které s přírodou souvisejí, pojďme sdílet společně.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.