V Hradci Králové vyhlásili nejlepší sportovce města za loňský rok. Zkušené vítěze i hradecké naděje

7. duben 2022 08:03

Město Hradec Králové zná jména svých nejlepších sportovců uplynulého roku. Kdo bodoval a získal ocenění? Hlavní kategorii jednotlivců ovládl stříbrný medailista z posledních letních Her v Tokiu, střelec David Kostelecký. Na pódiu ale nebyl jedinou slavnou osobností.

Patronát nad předáváním převzala další medailistka z Tokia a trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Kateřina Siniaková. Z jejích rukou přebíraly ocenění i děti, v kategorii Naděje královéhradeckého sportu třeba tým hradeckých fotbalových starších žáků.

Čtěte také

„Normální docela, my už jsme tu jednou byli a bylo to podobné jako minule. Zatímco na mikrofon a na kameru se malí fotbalisté tvářili suverénně, jako že přebírat takové ocenění je vlastně běžná věc, bylo při samotném předávání cen vidět, že bezprostřední kontakt s Kateřinou Siniakovou je pro ně velkým zážitkem.

Právě zlatá medailistka ze čtyřhry z Tokia před lety stála na opačné straně, coby budoucí hvězdička sama tehdy přebírala titul Naděje královéhradeckého sportu. „Už je to dávno. Myslím si, že jsem byla nervózní, ale když si na to zpětně vzpomenu, tak bylo super získat ocenění. Člověk vidí, že maká a že se mu to vrací.

Čtěte také

Kateřina Siniaková a koneckonců i David Kostelecký, který má doma olympijské zlato i stříbro, už sportovních úspěchů posbírali spoustu - i hradecká anketa pro ně má ale pořád význam. Třeba právě i proto, že jsou v takových momentech velkým vzorem právě pro ty, kteří je jednou na velkých medailových stupních mohou nahradit.

„Já to ani neuvědomuji, když mi někdo řekne, ty jsi olympijský vítěz a je skvělé, když máme nějaký dopad na ty mladé. Protože v dnešní době je sport ohromně důležitý, po tom covidu. Sám mám malé děti a bylo hodně složité je udržet v nějakém pohybu, říká David Kostelecký.

V Hradci Králové vyhlásili nejlepší sportovce města za rok 2021

Ostatně, nakonec i třináctiletý fotbalista Matěj Fejgl přiznal, že to stálo za to. „Je zajímavé vidět sportovce, které jsme sledovali v televizi. Je to fajn pocit.

Čtěte také

A právě tyhle pocity sportovců před začátkem velké profesionální kariéry Kateřinu Siniakovou potěšily. „Věřím, že to motivace může být. Když sledujete sportovce, kteří to dokázali a vidíte, jak se jim daří, potom se s nimi setkáte a poznáte, že jsou to normální lidé, tak je to hodně motivující.

Jestli opravdu některá z dnešních Nadějí královéhradeckého sportu půjde cestou olympijských medailistů samozřejmě teď nikdo netuší, minulost ale ukázala, že ta cesta opravdu existuje.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související