V magazínu Šarm dostanete spoustu užitečných rad. Například desatero pro zdravý spánek

15. prosinec 2018

Češi se letos na internetu nejvíce zajímali o zimní olympijské hry, Ester Ledeckou nebo prezidentské volby. Vyplývá to z údajů vyhledávače Google, který seřadil výrazy v jednotlivých kategoriích podle nárůstu objemu vyhledávání s předchozím rokem. 

Žebříčku vévodily letošní olympijské hry, především hokej. Hned druhý nejhledanější výraz také souvisel s olympiádou, a to s jejím asi nejpřekvapivějším momentem, úspěchem Ester Ledecké.

I vy můžete vyhrát. Stačí poslat svůj tip do ankety Šarmantní osobnost roku

Viktor Preiss je Šarmantní osobností roku 2017

V tuto chvíli je 23. ročník ankety Šarmantní osobnost roku na startu. Je tu čas pro vaše tipy, ze kterých na základě největšího počtu hlasů vybereme finalisty. Vítěze potom vyhlásí moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura na galavečeru 26. dubna 2019 v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis.

Ale Češi letos mimořádně často zadávali do vyhledávače i jméno habsburské panovnice Marie Terezie. O jejím životě Česká televize odvysílala výpravnou dvoudílnou epopej. Vstup nového módního e-shopu About You na český trh se postaral o čtvrtý nejvyhledávanější výraz.

Vyhledávač pomáhal Čechům v roce 2018 také s řadou problémů. Lidé hledali například rady, jak naladit různé televizní kanály, před volbami jak volit prezidenta a po nich, jak volili jejich sousedé, nebo třeba jak vyplnit letošní daňové přiznání. Vyhledávač také už tradičně zastupoval funkci kuchařek a lidem radil, jak naložit s různými ingrediencemi a pokrmy.

Za nejvyhledávanějším receptem zřejmě stála velká letošní úroda cukety. Teď to budou asi vanilkové rohlíčky, nebo vosí hnízda.

Josef Vágner, zpěvák

V magazínu Šarmu Lady Klokočníkové dnes na jídlo nedojde, ale rady také dostanete.

Například takové desatero rad pro zdravý spánek připomene doktor Michal Kopecký, v Kosmetickém rádci doktorka Zuzana Poláková představí další novinky v estetické medicíně, v Módních trendech si s návrhářkou Jitkou Śedovou oblékneme šály, čepice a rukavice.

S Alenou Kárníkovu upozorníme na blížící se slunovrat, chybět nebude ani fejeton Haliny Pawlowské a Blanka Malá připravila rozhovor se zpěvákem Josefem Vágnerem, kterému jste poslali hlasy v 23. ročníku naší ankety Šarmantní osobnost roku.

Hezké chvíle s Šarmem vám přeje Lada Klokočníková.

Spustit audio