V Pardubickém kraji se o víkendu bude lyžovat, ale jen někde

10. březen 2023 08:14

V Pardubickém kraji je stále možné zamířit o víkendu na lyže. Dostatek sněhu je v horských zimních střediscích, lyžuje se i v některých níže položených areálech. Další již sezonu ukončily.

V Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem je k dispozici téměř než deset kilometrů upravených sjezdových tratí. Na svazích leží místy až 70 centimetrů sněhu, na technický napadl čerstvý. Podle Jitky Kadlčíkové z horského resortu jsou otevřené běžecké trasy, lyžaře na ně přepraví lanovka k chatě Slaměnka.

S menším omezením se lyžuje na Bukové hoře, mimo provoz je jen Třebovská sjezdovka. Jezdí se na čenkovické i červenovodské straně, celkové délka tratí přesahuje šest kilometrů. Sněhová vrstva dosahuje výjimečně až metrové tloušťky.

V níže položených místech se lyžuje v Hlinsku na Chrudimsku, kde je otevřená malá i velká sjezdovka a dětský svah. V provozu je také sjezdovka v Českých Petrovicích na Orlickoústecku a Hluboké u Trhové Kamenice na Chrudimsku.

Další lyžařské areály už sezonu ukončily. Vleky nejezdí v areálech Peklák u České Třebové ani v nedalekém Přívratu, stejně jako v Dlouhoňovicích na Orlickoústecku nebo Trhové Kamenici.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související