Tipy na víkend v Pardubickém kraji: mistrovství v králičím hopu nebo prohlídka národního hřebčína

10. březen 2023

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Poslechněte si country koncert v České Třebové, zajděte do cirkusu v Pardubicích nebo si prohlédněte novou výstavu v litomyšlském domu U Rytířů.

V pátek můžete zajít na koncert country skupiny Poutníci. V Kulturním centru Česká Třebová od 19 hodin uslyšíte poutnické hity, jako třeba Panenka nebo Hotel Hillary. Kapela zahraje také písně z nového CD s názvem Stíny na střechách.

Provazochodci, klauni, kolo smrti

Po celý víkend se můžete vydat do mezinárodního cirkusu Alex. Najdete ho v Pardubicích u skateparku na nábřeží Závodu míru. V pátek a sobotu vystoupení začíná v 17 hodin, v neděli v 11 hodin a potrvá zhruba dvě hodiny.

Čtěte také

Králičí hop

V Hlinsku bude v sobotu Mistrovství České republiky v králičím hopu. V místní sportovní hale tak od 8 do 19 hodin uvidíte závodit přes sto králíků. Připravený je i doprovodný program, jako třeba tvořivá dílna nebo mazlící koutek.

Prohlídka národního hřebčína

Tento víkend bude výjimečně otevřený hřebčín v Kladrubech nad Labem i ve Slatiňanech. Na komentované prohlídce uvidíte starokladrubské koně, stáje i kočáry. Do Kladrub nad Labem můžete zajet od 10 do 15 hodin a ve Slatiňanech prohlídka začne v 11, 13 a 15 hodin.

Nové výstavy: Litomyšl, Skuteč

V litomyšlském domu U Rytířů o víkendu začíná nová výstava s názvem Alois Toufar: Kupka z Vysočiny. Při té příležitosti je na sobotu od 17 hodin naplánovaná vernisáž. Akademický malíř Jan Paul bude mluvit o dílech i životě tohoto zapomenutého umělce.

Na novou výstavu se můžete přijít podívat také do Regionálního muzea ve Skutči. Od soboty se tam návštěvníci seznámí s obchodními živnostmi z románu Karla Poláčka Bylo nás pět. Výstava tak představí koloniál, cukrárnu, masnu, obchod s textilním zbožím i trafiku s dobovými tiskovinami.

Sběratelská burza

V neděli bude ve svitavské Fabrice burza filatelie a sběratelství. Od 8 hodin si tam můžete přijít prohlédnout, koupit nebo prodat poštovní známky, pohlednice, mince a bankovky, odznaky a další drobné předměty.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.