Václav Souček: Balíčky

Kde brát a nekrást? Ještě jsem neznal tetu Kateřinu ze Saturnina, a už bylo slyšet tuhle otázku víc, než je zdrávo; a že to trvá, o tom žádná. 

Příjmové daňové „balíčky“ jsou v Poslanecké sněmovně obstrukčně debatovány rovněž o nějakou tu hodinku víc, přičemž je zřejmé, že třeba v hazardu se protáčejí miliardy, o jaké se rozpočtový hospodář zajímat musí, jinak není hospodářem na svém pracovišti. Opozice zákonitě do financí vyšívá své argumentační ornamenty, aby o ní bylo slyšet a aby schodkový rozpočet neprošel tak hladce.

Svaté budiž její právo nemlčet; ostatně není to tak dlouho, co se přihlásil poslanec vládního Hnutí ANO s iniciativním návrhem valorizace roční dálniční známky o plnou třetinu dosavadní ceny. Návrh neprošel; zřejmě mají i poslanci občas dostatek času k přemýšlení, když postojí v zácpách spolu s ostatními účastníky dálničního provozu.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: „Tady vlci nejsou“

    Hrál se tento dramatický titul z pera autora Pančo Pančeva k výročí Bulharské lidové republiky ve zdejším DVÚ, ještě v době masivního dohledu na kulturu. 

  • Václav Souček: Rovnání

    Pan Paseka už není mezi námi, byl to sedlák tělem i duší. Do družstva nikdy, to by se raději udřel. Kluci byli po něm, stačilo málo a už se prali. Ale táta na ně platil.

  • Václav Souček: Proti chudobě

    Nesporné spory o úspory - to měl být původně titulek tohoto krátkého pojednání, věnovaného rozevírajícím se nůžkám mezi chudými a bohatými. 

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.