Václav Souček: „Bodlíčko“

Dvakrát o pražské fotbalové Slávii, která jednou doma s Barcelonou prohrála, a odveta ji čeká dnes ve Španělsku.

Nepovedlo se tolik dopálit tisíce příznivců klubu prostřednictvím „luft Jardy“ a čínskými symboly na dresech, jako prodejem televizních práv namísto České televizi mohovité privátní společnosti. Nespisovné proklínání skalních fandů si vedení klubu za rámeček rozhodně nedá. Ale jak to vypadá, za peníze koupíte všechno, rozhoduje jen výše.

Liga Mistrů: Slavia Praha vs. FC Barcelona

Za první mač patří výsostné uznání těm běhavým na trávníku. Přišli o body smolně, a po hře, která byla, a vždycky bude sympatická.

Bořilovo „bodlíčko“ by rovněž bodlo ještě dvakrát - především dnes večer v Barceloně. To druhé by mohlo být racionálně mířené necitlivým šíbrům sportovních přenosů do citlivé zóny. Jednoznačně jde o nejoblíbenější sport.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Nahoře

    Petr Novotný měl tehdy ten geniální nápad - když bratři Nedvědovi spolehlivě vyprodávali Lucernu, proč s nimi neuspořádat koncert na Strahovském stadionu? Povedlo se.

  • Václav Souček: Otevřené (US Open)

    Hodně se bavíme při košíkové, kde se našim daří nevídaně. Ale je příjemné vrátit se k pohlednému tenisu na US Open, třebaže jsme nesklízeli plnou náruč úspěchů.

  • Václav Souček: Hrábě

    Slušelo by se dnes pronést pár slov k nechvalným výročím 21. srpna, ale ono jich ještě bude víc než dost - a hodně hořkých.  

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.