VČD Pardubice opustí po novém roce Hronovickou scénu

25. září 2002

Východočeské divadlo v Pardubicích přijde o jednu ze svých scén. Od nového roku už nebude hrát v Hronovické ulici a proto hledá způsoby jak zachovat počet představení. Ekonomický náměstek divadla Bohumil Kos vidí nové možnosti ve výjezdních představeních po Pardubickém kraji:

"Především třeba v Litomyšli, kam jsme zatím nejezdili a kde jsme nehráli. Pak je to Ústí nad Orlicí, kde hrajeme málo. Pak už třeba mimo Pardubický kraj - je to Hronov, Náchod. Pak jsou to menší městečka na Vysočině, kde mají zájem o nějaká menší představení, ale je to spíše otázka dlouhodobá, naučit lidi, aby si zvykli na naše představení, protože dneska většinou chtějí diváci takzvaný, promiňte mi ten výraz, "televizní ksicht", že herce znají, je to osobnost, která přitáhne daleko více lidí než naši herci, které zase spíše znají v Pardubicích. Já mám zase zkušenost a vím, že mnohdy lidé chodí raději na naše pardubické herce, než na známé osobnosti z televizí a z filmů."

hronovická scéna
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.