Vejce v hlavní roli – vařená, smažená, pošírovaná, míchaná a také v omeletách na nekonečno způsobů
Hlavní ingrediencí Kuchařského čarování Petra Stupky jsou tentokrát vejce. Připomene, jak je správně vařit, smažit, pošírovat i míchat a přidá tipy na omelety v nekonečných variacích. Jako recept týdne pak nabídne dort jako sachr.
Související
-
Dort „jako sachr“
Jednoduchý recept kulináře Petra Stupky přinese zaručený výsledek. Dezert, který připomíná tradiční vídeňský sachr dort, potěší členy rodiny i nečekanou návštěvu.
-
Vejce na stovky způsobů – plněná, vařená, zastřená, míchaná, v salátu, v kelímku i do omelet
Obyčejné slepičí vejce je skvělou potravinou. Obsahuje dokonalou kombinaci bílkovin, všechny aminokyseliny, které člověk potřebuje, nemusíme se bát ani cholesterolu.
-
Co s vařenými vejci po Velikonocích? Zkuste přeliv, salát nebo aspik
Vejce jsou nedílnou součástí Velikonoc a a přitom se jedná o velmi cennou potravinu, která prospívá organismu. Vařená a zdobená vejce je třeba v kuchyni nakonec využít.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka