Vysílání Českého rozhlasu Pardubice na internetu nově

6. květen 2005

Český rozhlas Pardubice opět rozšiřuje svoje služby a vychází vstříc posluchačům, kteří poslouchají vysílání přes internet. Od středy 4. května mají možnost poslouchat živé vysílání Českého rozhlasu Pardubice na internetu ve třech různých kvalitách. Na webových stránkách pardubice.rozhlas.cz a live.atlas.cz si nyní mohou posluchači vybrat rychlost a kvalitu přenosu podle toho, jaké připojení k síti internet využívají. Zvolit mohou: 32 kbps - windows media, 64 kbps - windows media a 128 kbps - ogg

Pomalejší a méně kvalitní přenos využijí ti, kteří se k internetu připojují přes standardní telefonní linku, říká šéfredaktor českého rozhlasu Pardubice Martin Kolovratník. "Těm, kteří mají například vysokorychlostní internet nabízíme nyní internetové vysílání ve špičkové kvalitě pro "fajnšmekry". "V době, kdy poslech rádií přes internet roste, je to obzvlášť důležité a jsem rád, že tuto novou službu můžeme svým posluchačům nabídnout", dodává šéfredaktor Kolovratník.

Aktuální informace o životě a dění v celém Pardubickém kraji, dopravní zpravodajství a další zajímavosti tak prostřednictvím internetu zastihnou posluchače po celém světě.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.