Vyzkoušejte řízky naruby. Obalovat se začíná ve strouhance
Někdy je celý den jakoby obrácený, nic se nedaří, všechno je úplně naruby. Věřte, že když si uděláte tenhle recept, byť je „obrácený“, tak se vám bude svět zdát mnohem lepší.
- 4 plátky z vepřové krkovice bez kosti(kýta, kotlety)
- 300 g sterilované pikantní zeleninové směsi
- 70 g anglické slaniny
- 70 g rajčatového protlaku nebo pyré
- 1 velká cibule
- plnotučná hořčice
- 1 vejce
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
- mletý pepř, sůl
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a vtlačíme do nich strouhanku. Snažíme se, aby strouhanky bylo na mase co nejvíce. Můžeme si pomoci tím, že maso naklepeme přímo ve strouhance. Takto připravené plátky masa protáhneme v rozšlehaném vejci a po obou stranách osmažíme v rozpáleném tuku.
Opečené maso vyjmeme, šťávu po pečení vysmahneme, potom podlijeme malým množstvím vody a velmi krátce povaříme.
Zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny, na ni rozvrstvíme plátky cibule a na cibuli položíme opečené maso potřené hořčicí. Na maso poklademe zbylou slaninu a cibuli, zeleninovou směs bez nálevu a vše pokapeme rajčatovým protlakem nebo pyré. Zalijeme malým množstvím šťávy z masa a pod poklicí pečeme cca 35 minut ve středně vyhřáté troubě při 170° C.
Příloha: brambory v různých úpravách, pečivo, dušená rýže, čerstvá zelenina
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.