Začala stavba 25metrového bazénu v Pardubicích. Letní pláž zůstane zavřená

3. červenec 2018 11:20

Stavba nového bazénu v Pardubicích začíná. Firma Strabag už převzala staveniště.  Za rok na něm má vzniknout nový bazén, za který radnice zaplatí asi 65 milionů korun. Letos je kvůli tomu zavřená letní pláž aquacentra.

Nový bazén bude v prostoru mezi společenským centrem Ideon a aquacentrem. S využitím tohoto místa vlastně radnice počítala už při velké přestavbě plaveckého areálu před víc než pěti lety.

Opuštěná letní pláž

Kvůli stavbě ale není letos otevřená letní pláž, místo budou využívat stavebníci, potvrdil ředitel aquacentra Jiří Vysoudil: „Letní pláž by ani nemohla být otevřená, protože při zakládání pilířů stavby musí být přemístěná veškerá technologie, která je pro venkovní bazény, ta bude odpojená, takže nemůžeme tu pláž provozovat.“

Vizualizace plánovaného 25metrového bazénu v Pardubicích

Plavci při návštěvě nového bazénu projdou hlavním vchodem plaveckého areálu, využijí stávající šatny a sprchy a přes padesátimetrový bazén projdou do toho nového. Ten by měl mít šest drah, hloubku od 120 do 160 centimetrů a 15 metrů na šířku.

Stavba nového bazénu nejspíš letos uzavře letní pláž v Pardubicích

Letní pláž u pardubického Aquacentra

O rok později, než bylo v plánu. Stavba 25metrového bazénu v Pardubicích by mohla začít letos v létě. Kvůli vyšetřování na ministerstvu školství totiž loni město přišlo o slíbenou dotaci.

Podle ředitele aquacentra Jiřího Vysoudila ho chtějí využít pro rehabilitační plavání, výuku malých dětí, kondiční plavání seniorů, pro těhotné ženy, a samozřejmě budou dráhy sloužit i veřejnosti nebo pro soustředění sportovců.

Město loni stavbu bazénu loni odložilo, protože nedostalo dotaci. Situaci zkomplikoval i fakt, že ministerstvo školství výplatu zastavilo kvůli kauze dotací na sport. Nakonec zastupitelé schválili, že potřebné peníze uvolní a bazén zaplatí z rozpočtu města.

Spustit audio