Zpěvačky Heidi Janků a Linda Finková jsou Na větvi s Halinou

17. prosinec 2018

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Vždy jedno pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad od 18. hodin. V pondělí 17. prosince byly hosty pořadu zpěvačky Heidi Janků a Linda Finková.

Zpěvačka, moderátorka a muzikálová herečka Heidi Janků, vlastním jménem Adelheid Hantlová, pochází z muzikantské rodiny. Její matka hrála na violoncello, otec na dechové nástroje a pozoun.

Heidi Janků

Od první třídy navštěvovala lidovou školu umění, zabývala se také sborovým zpěvem, hrála na klavír. V sedmé třídě začala zpívat a tancovat ve folklórním sboru a natočila své první nahrávky v ostravském rozhlase s cimbálovkou Lučina.

Na gymnáziu se začala věnovat moderní muzice a zpívat s různými kapelami. V třetím ročníku zahájila spolupráci s kapelou Proměny. Mezitím působila v divadelním sboru Aproximace. Před maturitou šla na konkurz Pavla Nováka, který vyhrála.

Po nějaké době se jí ozval Ivo Pavlík který jí nabídnul kariéru sólové zpěvačky. To se stalo v roce 1982 a bylo to osudové setkání. Vznikla kapela Supernova.

V současnosti má Heidi novou kapelu HeidiBand, jejímž kapelníkem je Adam Pavlík. Už mají za sebou několik veřejných vystoupení a ohlasy jsou skvělé.

Pochoutky s Lindou Finkovou

Herečka a zpěvačka Linda Finková absolvovala obor populární zpěv na Pražské státní konzervatoři Antonína Dvořáka.

Zpívala s kapelou Karla Vágnera a Hany Zagorové, s Jankem Ledeckým, Vilémem Čokem, s big bandem Felixa Slováčka a s Dan Kohout bandem.

Linda Finková také nazpívala píseň v kampani proti AIDS, hostovala na mnoha albech a věnuje se především studiové práci.

Učí na Pražské konzervatoři obor Populární zpěv. Linda Finková je jen její pseudonym, její pravé jméno zní Ludmila Nopová.

Věnuje se také dabingu a dělá též pěveckou koučku v televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio