Bezdomovci nebudou o Vánocích na ulici

9. prosinec 2003

Pardubičtí bezdomovci už nebudou muset trávit vánoční svátky na mrazu. Od dnešního dne se mohou ohřát a napít horkého čaje v novém nízkoprahovém centru v ulici Jana Palacha. Denní centrum zřídilo Středisko křesťanské pomoci a je určeno pro lidi v nouzi, kteří nesplní podmínky bydlení v azylovém domě. Vedoucí Miroslav Špaček podotkl, že zatím jde spíše o jakousi lepší čekárnu

"Naše kapacita je asi dvacet míst. Rádi bychom zprovoznili i noclehárnu, ale v tom objektu, který máme k dispozici, to není možné, proto bychom rádi dál vyjednávali s magistrátem, úřady o tom, abychom mohli zakoupit větší prostor, větší objekt blíž nádraží, kde by bylo možno provozovat i noclehárnu, která by byla v těchto měsících pro ty postižené lidi více potřebná."

Nový prostor
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.