Borůvkový tvarožník (od Jany Valáškové z Pardubic)

Suroviny: půl kilogramu měkkého tvarohu, 400 ml borůvek, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 80 g dětské krupičky, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), citrónová kůra

Postup:
Máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme citronovou kůru. Do směsi přimícháme tvaroh, krupičku, citronovou šťávu a borůvky. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Troubu vyhřejeme na 150 °C a ve vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formě pečeme zhruba 50 minut. Pokud začne povrch příliš hnědnout, přikryjeme ho alobalem. Hotový moučník pocukrujeme nebo ozdobíme porcí šlehačky.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.