Borůvkový tvarožník (od Jany Valáškové z Pardubic)

Suroviny: půl kilogramu měkkého tvarohu, 400 ml borůvek, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 80 g dětské krupičky, citrónová šťáva (z 1/2 citrónu), citrónová kůra

Postup:
Máslo se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem utřeme, přidáme citronovou kůru. Do směsi přimícháme tvaroh, krupičku, citronovou šťávu a borůvky. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Troubu vyhřejeme na 150 °C a ve vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formě pečeme zhruba 50 minut. Pokud začne povrch příliš hnědnout, přikryjeme ho alobalem. Hotový moučník pocukrujeme nebo ozdobíme porcí šlehačky.

Borůvkový tvarožník

  • Borůvkový
    tvarožník
    " style="">
    Borůvkový
    tvarožník
    " style="">
    Borůvkový
    tvarožník
0:00
/
0:00
autor: Zdeňka Kabourková
  • 80 let s vámi
    Hradecké minuty