Brzda, skok, objížďka. Silnice mezi Pardubicemi a Chrudimí dostává nový povrch

26. duben 2019 08:10

Cestou z Pardubic do Chrudimi po silnici I/37 teď řidiči tam musí zpomalit, některé úseky silnice jsou totiž odfrézované. V pondělí začne druhá část oprav, která přinese další komplikace a omezení.

V pondělí začnou plošné opravy vyfrézovaných míst. Dvoukilometrový úsek bude rozdělený na čtyři části, kde bude postupně pracovat technika. Provoz bude řízený kyvadlově, řidiči tak musí dávat pozor na pokyny pracovníků stavby, případně se řídit semafory.

Archeologové našli šest tisíc let starou vesnici přímo pod budoucím obchvatem Chrudimi

Archeologové u Vlčnova na Chrudimsku odhalili rozsáhlé naleziště pravěké vesnice

Archeologové objevili na Chrudimsku více než šest tisíc let starou vesnici prvních zemědělců. Při rozsáhlém archeologickém průzkumu na trase budoucího obchvatu Chrudimi odkryli několik domů z neolitu - tedy z mladší doby kamenné.

A na silnici také bude snížená rychlost na 50 kilometrů za hodinu. Kritické místo je světelná křižovatka u Dražkovic, pokud by se ucpávala, dělníci přestaví sousední křižovatku v Dražkovicích dočasně na okružní, aby byl provoz plynulejší.

Ještě složitější etapa bude následovat od 13. května, kdy bude silnice I/37 průjezdná jen jedním směrem (od Pardubic). Kdo pojede od Chrudimi, musí na světelné křižovatce u Dražkovic odbočit a pokračovat po takzvané staré silnici přes vesnici. To potrvá až do 26. května.

Opravy a pokládaní nového asfaltového koberce potrvají dva měsíce. Výjimka bude aviatická pouť, která se koná na začátku června a během ní musí stavební firma zajistit průjezd po hlavní silnici v obou směrech. Oprava úseku bude stát 21 milionů korun a přesný termín dokončení prací je 23. června.

Interaktivní mapa. Klikněte pro více informací.

Spustit audio

Související