Pardubice opraví léta rozbitou Dělnickou ulici v průmyslové zóně

26. březen 2019 10:30

Pardubice letos opraví léta rozbitou Dělnickou ulici v průmyslové zóně v Černé za Bory. Stovky lidí tam jezdí do práce. Městu dlouho trval výkup pozemků.

„Opravy zahrnují i rekonstrukci chodníků a autobusových zálivů. Potřebujeme od zastupitelů schválení předfinancování akce, pak podáme oficiální žádost o dotaci. Do roka by mohla být opravená,“ řekla Dvořáčková.

Město má na stavbu vydané stavební povolení. Po vybudování zastávek se na trasu vrátí i MHD, dopravní podnik tam omezil spoje, aby si neničil na výmolech autobusy. V roce 2017 vznikla i petice, aby město opravu silnice zajistilo. Vedou přes ni také nepoužívané a nefunkční železniční přejezdy.

Dělnická ulice má povrch rozbitý už léta

Opravy budou stát 38 milionů korun, město v minulosti dostalo příslib dotace od ministerstva průmyslu a obchodu. Může pokrýt až 60 procent. Peníze, které město bude potřebovat, musí schválit zastupitelé na čtvrtečním jednání.

O něco méně je poničená Holandská ulice v průmyslové zóně, v přípravě oprav je pozadu. Město ji opraví po Dělnické ulici, rekonstrukci zaplatí ze svého rozpočtu, dodala Dvořáčková.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související