Čekání na doktora v Seči skončilo. Ve městě mají konečně lékaře

31. březen 2020 09:15

Seč na Chrudimsku bude mít zase lékaře. Bez doktora je město od loňských prázdnin a dlouho se nedařilo najít nového. Pacienti si tak museli hledat náhradu v okolí a jezdit často i desítky kilometrů.

Ve městě vloni v červenci skončila praktická lékařka a odešla do důchodu. Žádný nástupce se nenašel a několik set pacientů si muselo hledat náhradu - třeba v Heřmanově Městci, Prachovicích nebo dokonce v Malči v sousedním kraji Vysočina. Je to pro ně dojíždění navíc, deset patnáct kilometrů tam a zase zpět. V Seči se proto snažili zdravotnickou péči obnovit.

Nová ordinace

Radnice se rozhodla pro lékaře vybudovat úplně novou ordinaci. Ta je v domě služeb u informačního centra. A byla to kompletní rekonstrukce části staré budovy, tak aby nové místo vyhovovalo lékaři i pacientům. Seč přestavba stála dva a půl milionu korun.

Lékař by měl začít ordinovat už tento týden. Podle starosty Seče Marcela Vojtěcha je smlouva nastavená tak, že se otevře 2. dubna. Ale situaci zkomplikovala mimořádná opatření kvůli koronavirové nákaze. Takže termín se může posunout. Radnice ale i dál počítá se zachováním svozů pacientů - starším lidem nebo těm, co nemají jinou možnost, nabízí zajištění dopravy do okolních ordinací v okruhu patnácti kilometrů.

Spustit audio

Související