Cesta autobusem po Pardubickém kraji podraží

10. leden 2003

Cesta autobusem po Pardubickém kraji bude od pondělí dražší. Jeden z největších dopravců - společnost Connex Východní Čechy zvyšuje ceny jízdného. Českému rozhlasu Pardubice to potvrdil obchodní ředitel společnosti Jindřich Poláček

"Průměrné navýšení se pohybuje do 10 procent. Snažili jsme se ceník vytvořit i na základě doporučení dopravního úřadu kraje, protože ceník je jednou ze součástí smluv o zajišťování dopravní obslužnosti v dané oblasti, takže podle našeho názoru nárůst v jednotlivém jízdném, vzhledem k tomu že se zhruba dva a půl roku neměnil, není nic tak dramatického. Trošíčku větší problém je v oblasti jízdenek, kde vytváříme jednotný model pro všechna pásma, takže jsou zde pásma, kde to navýšení je i vyšší. Na oplátku cestujícím se snažíme nabídnout cestování na časové jízdenky o víkendech a o svátcích.

autobus
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.